Nieuwsbrief

Best verkochte producten

Information

Bekeken producten

Ramadan zittingen Bekijk groter

Ramadan zittingen

B0353

Nieuw product

Sheikh Mohammed Ibnoe Saalih al-cOethaymien

Meer details

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

Bij aanschaf van dit product krijgt u in totaal 8 Loyaliteit punten. Uw winkelwagen bevat een totaal aan 8 punten die omgezet kunnen worden in een waardebon van € 0,40.


€ 8,00 incl. BTW

Meer informatie

Het vasten van de maand Ramadan is een verplichting voor de moslim. Zo zegt Allah:

“O jullie die geloven, het vasten is jullie voorgeschreven, zoals het voorgeschreven was aan degenen vóór jullie, opdat jullie (Allah) zullen vrezen.”

(Soerat al-Baqarah: 183)

Het bewijs uit de Soennah voor de verplichting van het vasten is de volgende uitspraak van de Profeet (vrede zij met hem):

“De Islam is gebouwd op vijf (zuilen): het getuigen dat niets of niemand het recht heeft aanbeden te worden, behalve Allah en dat Mohammed de Boodschapper is van Allah, het verrichten van het gebed, het betalen van de Zakaah (armenbelasting), het verrichten van de Hadj (bedevaart) naar het (Heilige) Huis (in Mekka) en het vasten in de Ramadan.

(al-Boekhaari en Moeslim)

De maand Ramadan is ongetwijfeld de meest edele en verheven maand van het jaar. Het is in deze gezegende maand dat Allah het vasten heeft voorgeschreven voor de moslims. Ook heeft Allah in deze prachtige maand de Koran geopenbaard vol leiding, goedheid en helderheid. In deze maand zijn de deuren van genade en goedheid geopend, zijn de deuren van het Hellevuur gesloten en tonen de zondaars berouw voor hun slechte daden. Elke moslim zou deze gezegende maand daarom moeten aangrijpen om grote stappen voorwaarts te maken richting Allah.

Gezien het belang van deze grootse maand en de beloning die gepaard gaat met het vasten hebben wij een vertaling gemaakt van het werk ‘Madjaalis Shahr Ramadaan’ van de weledele Sheikh Mohammed Ibnoe Saalih al-cOethaymien. In dit boek treft de lezer uiteenzettingen over verschillende deugden, regels en de etiquette van het vasten.

Moge Allah dit boek heilzaam laten zijn voor de lezer en moge Hij iedereen die bijgedragen heeft aan de totstandkoming ervan rijkelijk belonen.

Uitgeverij: Stichting as-Soennah
Auteur(s): Al-Yaqeen
Druk: 1e druk
Jaar: 2016
Pagina's: 159
Uitvoering: Hardcover
Taal: Nederlands

Recensies

Schrijf uw recensie

Ramadan zittingen

Ramadan zittingen

Sheikh Mohammed Ibnoe Saalih al-cOethaymien

Stel een vraag over dit product

(optioneel)
*(Het antwoord op uw vraag krijg je op dit e-mailadres)

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...